بهداشت جنسی, سلامت جنسی

بیماری جنسی زنان کدام است؟ در مورد آنها بیشتر بدانید

بیماری جنسی یا بیماری آمیزشی sexually transmitted disease (STD) به آن دسته از بیماری اطلاق می‌شود که توسط میکروب‌ها ایجاد شده و از راه مقاربت جنسی چه از راه واژن ، چه مقعد و چه دهانی از فردی به فردی دیگر سرایت می‌کند.

بیماری‌های جنسی همیشه با علائمی همچون ترشحات، درد و سوزش همراه نیستند و گاهی تا بروز عوارض جدی لگنی و تناسلی بدون علامت باقی می‌مانند. از مهمترین بیماری آمیزشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مروری بر انواع بیماری جنسی

کلامیدیا تراکوماتیس

اغلب دارای علائمی نسبی است ولی گاهی ممکن است هنگام ادرار کردن ایجاد سوزش، و از واژن ایجاد ترشح و یا درد ناحیه زیرین شکم می‌کند. در زنان باعث بیماری التهاب پیرامون لگن می‌شود و در صورتیکه درمان نشود موجب نازایی می‌شود.

کلامیدیا تراکوماتیس بیماری جنسی

زیگیل تناسلی HPV

عامل این نوع زیگیل، ویروس HPV است. در واژن یا بخشی از آن (فرج)، درون مقعد یا پیرامون آن دانه هائی ایجاد می‌کند که ممکن است بدون درد باشد یا باعث سوزش شود. برخی از ویروسهای عامل زگیل می‌توانند گردن رحم را آلوده کرده و در طول زمان می‌توانند باعث سرطان گردن رحم شوند.

تبخال تناسلی

عامل تبخال های تناسلی ویروس تبخال است. در ابتدا به حالت تاول‌های کوچک دردناک ظاهر می‌شود، که حالت زخمهای کم‌عمق به خود می‌گیرد و بعد زخم می شود و التیام می یابد

سوزاک

ممکن است باعث افزایش ترشح در واژن یا دردهای شدید زیر شکم در زنان شده و سوزش شدید هنگام ادرار کردن شود و حتی ممکن است اصلاً علائمی نداشته باشد. بوسیله آزمایش قابل تشخیص و درمان آن با آنتی بیوتیک‌ها است.

سفلیس

عامل آن باکتری است. عفونت اولیه شامل بروز زخمی بر روی نواحی تناسلی است. بعد‌ها، کهیر روی پوست، ریختن لکه ای موها، مریض احوالی عمومی، یا ورم های آبکی در نواحی تناسلی یا مقعد بروز نماید که بوسیله علائم بیماری و آزمایش خون قابل تشخیص می‌باشد.

اچ آی وی / ایدز AIDS HIV

اچ آی وی یا ایدز مخفف ویروس کاهندۀ ایمنی انسانی است. سرایت ویروس اچ آی وی با مبادله مایعات بدن (خون، منی، ترشحات واژن و مُخاط مقعد) شخص آلوده به ویروس به شخص سالم صورت می گیرد. این مبادله ممکن است از راه مقاربتی یا سایر فعالیت‌هایی نظیر اشتراک در سوزن تزریقی است.

ممکن است ماه‌ها یا سالها پس از دچار شدن به ویروس اچ آی وی، آن شخص ممکن است به بیماری ایدز دچار شود. علائم ایدز ممکن است شامل عرق کردن های مکرر، کاهش وزن، سرفه کردن‌ها، ایجاد اسهال، عفونت‌ها و ایجاد غده‌ها باشد.

هپاتیت آ

یک عفونت ویروسی است که کبد را بدان مبتلا می‌سازد. انتقال آن با وارد شدن مقدار کمی مدفوع شخص بیمار به دهان صورت می گیرد (مانند زبان زدن دور و بر مقعد یا سایر نقاط بدن که احیانا با مقعد در تماس بوده مانند انگشتان) ، ولی با غذا و آب آلوده هم ممکن است انتقال یابد.

هپاتیت ب

یک عفونت ویروسی است که ممکن است کبد را بدان مبتلا سازد. سرایت آن با انتقال مایعات بدن (خون، منی، ترشحات واژن، و مُخاط مقعد) در خلال مقاربت از راه واژن، مقعد و یا دهان و همچنین مشارکت در سوزن های تزریقی صورت می‌گیرد.

پیشگیری از بیماری مقاربتی

  • هنگام مقاربت موارد ایمنی را بیشتر رعایت کنید. اطمینان حاصل کنید که منی، خون، مایعات واژن و یا مقعد بین شرکای جنسی مبادله نشود.
  • تعداد شرکای جنسی خود را محدود به یک نفر کنید.
  • در مورد عفونتهای ایجاد شده در گذشته با شریک جنسی خود صحبت کنید.
  • وقتی جراحت، ورم، یا زخمی پیرامون دهان یا در اندام تناسلی هست، یا ترشحات غیر عادی مشاهده می کنید، از مقاربت جنسی از راه واژن، مقعد و دهان یا هرگونه تماس پوستی با ناحیه دارای چنین علائمی پرهیز کنید.
  • داشتن رابطه جنسی ایمن که مهمترین راهکار است.

رابطه جنسی ایمن چیست ؟

رابطه جنسی ایمن به معنی استفاده از مانع و محافظ لاتکس یا پلی اورتان در همه نوع رابطه جنسی است که از جمله انواع آن می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • استفاده از کاندوم مردانه یا زنانه هنگام مقاربت
  • استفاده از کاندوم دهانی هنگام برقراری رابطه جنسی دهانی
  • استفاده از دستکش هنگام تحریک با دست
  • شستشو پس از رابطه جنسی برای از بین بردن هر نوع باکتری از روی پوست مفید است.

مخصوصاً این موضوع مهم است که زنان باید بعد از رابطه جنسی ادرار کنند تا خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری در آنها کم شود

در رابطه جنسی در استفاده کاندوم برای برقراری رابطه ایمن، باید به دستورالعمل های نوشته شده روی جعبه عمل کنید.

  • مطمئن شوید که بسته کاندوم حباب هوا دارد. وجود حباب هوا نشان می دهد که بسته کاندوم سوراخ نیست.
  • قبل از شروع رابطه جنسی، کاندوم بپوشید.
  • از انواع ژل روان ‌کننده مخصوص جنس کاندوم در حین مقاربت استفاده کنید.
  • بعد از پایان رابطه جنسی، کاندوم را محکم نگه دارید تا از سر خوردن آن جلوگیری شود.
  • کاندوم را درست بیرون بیاورید و دور بیندازید.
  • هرگز بعد از بیرون آوردن کاندوم، دوباره آن را نپوشید.

برای خرید کاندوم به فروشگاه اینترنتی هپیکس مراجعه کنید.

در پایان به یاد داشته باشید که صحبت با شریک جنسی درباره سلامت جنسی و حفاظت قبل از رابطه جنسی موفق بسیار مهم است، اما از آنجایی که معمولاً همه افراد نمی‌دانند که آیا به بیماری مقاربتی مبتلا شده‌اند بهتر است مسایل ایمنی را رعایت کنند.

با توجه به اینکه قرص‌ها و دیگر روش‌ها، تنها از بارداری جلوگیری می کنند، استفاده از کاندوم در هر شرایطی بهترین شیوه جلوگیری از بیماری جنسی است.

پست های مرتبط

نظرات شما به صورت محرمانه نمایش داده خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *